Friptura de porc versus ciuperci sotate si cartof
Ola! Si bine te-am regasit!
Daca ieri mi s-a sugerat ca am
postat o porcarie, astazi am ales sa fac o “PORCARIE”. Parafrazandu-l pe filosoful gastronom Brillat-Savarin, "Grataragiu te naşti,
bucatar devii", am ales un fel de mancare in care ingredientele “intra in
competitie” atat de bine incat fiecare poate fi considerat vedeta farfuriei.
Ingrediente:
-
Cartofi – 1 kg
-
Pulpa de porc – 1 kg
-
Ceapa – 1 buc
-
Usturoi – 2 catei
-
Ciuperci – 250 g
-
Marar
-
Sare, piper, oregano, cimbru
Pentru inceput am acoperit carnea cu oregano, cimbru, sare si
piper si am lasat-o circa o jumatate de ore “sa se odihneasca”. Pentru a pastra
in interior cat mai mult lichid, am “inchis”
carnea pe gratarul de fonta incins. Dupa aceasta operatie am pus friptura intr-o
tavita cu putina apa si l-am lasat in cuptorul incins la 200 grade Celsius imp
de 60 de minute.
Cat timp friptura era un cuptor am spalat cartofii si i-am
pus la fiert. Cand au fost gata i-am curatat de coasja si i-am taiat cu buri
mari. Am incins putin ulei intr-un wok si am sotat ceapa taiata “julien” impreuna
cu usturoiul maruntit. Cand acestea erat “aldente” am adaugat ciupercile, am
sotat amestecul cateva minute si am adaugat cartofii fierti. Am mai tinut
compozitia inca 5 minute pe foc amestecand in continuu pana cand aromele s-au
amestecat aproape uniform. Si la final, pentru completarea gustului, am adaugat sare, piper si marar proaspat tocat.
Evident, primul care a gustat platingul a fost “Mimi Me” care
a declarat incantat ca nu stie ce sa aleaga mai intai: friptura de porc sau
garnitura de ciuperci si cartofi.
Bafta si
inspiratie!
Comentarii
Trimiteți un comentariu