Cuscus cu pui si legume
Ola! Si bine te-am regasit!
Ingrediente:
-
Piept de pui – 400 g
-
Ardei gras rosu – ½ buc
-
Ardei gras verde ½ buc
-
Morcov – 1 buc
-
Ceapa – 1 buc
-
Rosii – 2 buc
-
Concentrat de legume
– 1 cub
-
Apa – 2 cani
-
Cuscus – 250 g
-
Sare, piper, sus de
soia
-
Unt – 40g + 40 g
-
Ulei pentru prajit
Intr-o tigaie am incins uleiul, am pus untul si am prajit
pieptul de pui taiat sub forma de fasii pe care l-am tinut pana cand si-a
schimbar culoarea. Am scos carnea si in sosul din wok am sotat ceapa taiata
julien, ardeii taiati cuburi mici si morcovii feliati rondele si rosiile maruntite.
Legumele “au lasat” suficient lichid ca sa fiarba, ca
urmare am adaugat concentratul de legume si carnea de pui si am fiert totul
timp de 30 de minute.
Pana cand legumele si puiul au fost gata am topit 40 g
unt intr-o oala, l-am amestecat cu cuscus-ul si am turnat peste el cei 200 de
ml de apa clocotita. Am amestecat bine totul si am lasat compozitia sa fiarba 5
minute.
La final am amestecat cuscus-ul cu puiul si legumele, am
dau gust mancarii din sare si piper si am adaugat putin sos de soia pentru savoare.
Comentarii
Trimiteți un comentariu