Cuscus cu pui si legume



Ola! Si bine te-am regasit!

 Pentru mine, una din cele mai gustoase si vesele mancaruri o reprezinta cuscus-ul cu legume si pui. Originar de undeva din zona Africi de Nord (Maroc, Algeria, Libia sau Egipt), cuscus reprezinta atat un tip de granule sferice obtinute din faina de grau dur cat si preparatele realizate cu acest ingredient. Fata de cel “original”, cuscus-ul ce se comercializeaza in magazine este unul ce se prepara in cateva minute si poate fi folosit atat in compozitia salatelor cat si a mancarurilor calde.


Ingrediente:
-          Piept de pui – 400 g
-          Ardei gras rosu – ½ buc
-          Ardei gras verde ½ buc
-          Morcov – 1 buc
-          Ceapa – 1 buc
-          Rosii – 2 buc
-          Concentrat de legume – 1 cub
-          Apa – 2 cani
-          Cuscus – 250 g
-          Sare, piper, sus de soia
-          Unt – 40g + 40 g
-          Ulei pentru prajit

Intr-o tigaie am incins uleiul, am pus untul si am prajit pieptul de pui taiat sub forma de fasii pe care l-am tinut pana cand si-a schimbar culoarea. Am scos carnea si in sosul din wok am sotat ceapa taiata julien, ardeii taiati cuburi mici si morcovii feliati rondele si rosiile maruntite.
  










Legumele “au lasat” suficient lichid ca sa fiarba, ca urmare am adaugat concentratul de legume si carnea de pui si am fiert totul timp de 30 de minute.















Pana cand legumele si puiul au fost gata am topit 40 g unt intr-o oala, l-am amestecat cu cuscus-ul si am turnat peste el cei 200 de ml de apa clocotita. Am amestecat bine totul si am lasat compozitia sa fiarba 5 minute.










La final am amestecat cuscus-ul cu puiul si legumele, am dau gust mancarii din sare si piper si am adaugat putin sos de soia pentru savoare.
  

       
 Bafta si inspiratie!

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Supa crema de usturoi

Tagliatele cu creveti

Meniu 4 Saptamana Mare