Ciulama cu piept de pui si ciuperci
Ola! Si bine te-am regasit!
Ieri, dupa ce am mancat cu pofta o parte din mamaliga
aromata impreuna cu o bucata zdravana de telemea de vaca mi-am spus ca aceasta
ar fi si mai bine pusa in evidenta daca ar avea alaturi o portie de ciulama. Ca
urmare am inceput cautarea ingredientelor acestei fel de mancare ce doar
aparent este pretentios si greu de facut.
Ingrediente:
-
Piept de pui – 1 kg
-
Ciuperci – 500 g
-
Morcov – 2 buc
-
Ceapa – 2 buc
-
Faina – 6 linguri
rase
-
Amidon – 3 lingurite
-
Lapte – 150 ml
-
Ulei floarea
soarelui – 60 ml
-
Frunze de dafin – 5 buc
-
Sare, piper.
Pieptul de pui l-am taiat cuburi mari si l-am pus la
fiert in apa cu sare impreuna cu morcovul, legumele si foile de dafin. Legumele
le-am lasat intregi. Am luat spuma care se forma si cu putin timp inainte dde
terminarea prepararii carnii am adaugat ciupercile. Cand compozitia s-a gatit
am scurs legumele (supa am pastrat-o) si le-am taiat bucati potrivite.
Bafta si
inspiratie!
Comentarii
Trimiteți un comentariu