Ciabata cu masline si branza topita la cuptor
Ola! Si bine te-am regasit!
Unul din “preparatele copilariei mele” este cel in care branza
topita era tinuta in caldura cuptorului pana cand capata o crusta uniforma. Pentru
sendvisul de azi am combinat mai multe elemente care, in final, l-au facut pe “Mini
Me” sa exclame “Delicios, are gust de pizza!”.
Ingrediente:
-
Ciabata cu masline –
1 buc
-
Branza topita – 200g
-
Rosie – 1 buc
-
Unt - 1 lingurita
-
Sare, piper, oregano,
cimbrisor
Am luat painea cu masline si am uns-o cu unt pentru a nu
se intari exteriorul prea tare. Apoi am taiat-o transversal si am portionat-o
in sase bucati. De dragul experimentului au existat doua variante de
pozitionare a feliei de rosie: in contact direct cu painea si deasupra branzei
topite.
Am uns feliile de ciabata cu un strat generos de branza
topita (circa 0,5 cm) si impreuna cu feliile de rosii le-am introdus in
cuptorul preincins la 200 grade Celsius. Aici au stat 10 - 15 minute, mai exact
pana cand branza s-a gratinat minunat. La final am adaugat condimentele si am
lasat feliile de paine la racit pe un gratar de metal (pentru a impiedica
aparitia condensului si inmuierea partii inferioare a sendvisului).
Bafta si
inspiratie!
Comentarii
Trimiteți un comentariu