Ciabata cu masline si branza topita la cuptor


Ola! Si bine te-am regasit!

Unul din “preparatele copilariei mele” este cel in care branza topita era tinuta in caldura cuptorului pana cand capata o crusta uniforma. Pentru sendvisul de azi am combinat mai multe elemente care, in final, l-au facut pe “Mini Me” sa exclame “Delicios, are gust de pizza!”.


Ingrediente:
-          Ciabata cu masline – 1 buc
-          Branza topita – 200g
-          Rosie – 1 buc
-          Unt - 1 lingurita
-          Sare, piper, oregano, cimbrisor
  
Am luat painea cu masline si am uns-o cu unt pentru a nu se intari exteriorul prea tare. Apoi am taiat-o transversal si am portionat-o in sase bucati. De dragul experimentului au existat doua variante de pozitionare a feliei de rosie: in contact direct cu painea si deasupra branzei topite.




Am uns feliile de ciabata cu un strat generos de branza topita (circa 0,5 cm) si impreuna cu feliile de rosii le-am introdus in cuptorul preincins la 200 grade Celsius. Aici au stat 10 - 15 minute, mai exact pana cand branza s-a gratinat minunat. La final am adaugat condimentele si am lasat feliile de paine la racit pe un gratar de metal (pentru a impiedica aparitia condensului si inmuierea partii inferioare a sendvisului).
  




           Bafta si inspiratie!

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Meniu 4 Saptamana Mare

Supa crema de usturoi

Porc cu urechi de lemn, sos de soia si de scoici