Cartofi prajiti cu unt, usturoi si ou ochi
Ola! Si bine te-am regasit!
Zilele trecute m-am intalnit cu un prieten si “din vorba
in vorba” am ajuns la subiectul mancarurilor simple, banale aparent dar pe care
intai “le mananci din ochi” si apoi esti cucerit de gustul lor. De exemplu,
cartofii prajiti. “De multe ori am gasit la restaurant cartofi prea arsi, tari,
uscati ori ciudati la culoare. Ca sa nu mai zic ca nu aveau aroma, gust, prezentare…”.
Recunosc, pentru o clipa am pierdut firul discutiei pentru ca mi-am adus aminte
de gustul si textura cartofilor pe care ii facea bunica. Ca urmare l-am
intrerupt pe prietenul meu si i-am zis “hai sa facem acum cateva portii la
tigaie, nu la friteuza!”
Ingrediente:
-
Cartofi – 500 g
-
Unt – 1 lngurita
-
Usturoi – 1-2 catei
-
Ou – 2 buc
-
Ulei pentru prajit
-
Sare, piper
Am curatat cartofii, i-am taiat felii si i-am lasat putin
la scurs. Secretul cartofilor bunicii mele consta intr-o tigaie cu capac, ulei
pana la jumatatea stratului de cartofi si foc domol. Cand uleiul se incingea
punea cartofii acoperea repede cu capacul si lasa totul nemiscat cateva zeci de
secunde. Astfel o parte din cartof se prajea iar cealalta se gatea putin la
aburul care se forma in interior. Din cand in cand continutul tagaii se
amesteca rapid si se lasa din nou “sub capac”. Cand deveneau aurii, cartofii
erau transferati intr-un castron si “se dadeau” prin amestecul de unt si
usturoi ras fin.
La final am adaugat oul, am ornat cu putni piper si sos de
rosii picant si ne-am bucurat de o mancare simpla, ce atragea privirea, avea un
miros fabulos si o textura minunata.
Bafta si
inspiratie!
Comentarii
Trimiteți un comentariu