Burrito vegetal



Ola! Si bine te-am regasit!

Tare s-a mai amuzat “Mini Me” cand a aflat ca in limba spaniola cuvantul “burrito” inseamna… “magarus”. Acest preparat nu are doar un nume interesant ci reprezinta si o mare varietate de retete ce poarta acest nume. Cateva ingrediente sunt comune in toate retetele: lipia, legumele si sosul iute. Ca urmare azi am hotarat sa fac un burrito in care sa inlocuiesc carnea cu bucati de soia.


Ingrediente:
-          Tortilla – 4 buc
-          Sos de rosii – 200g
-          Sos Siracha – 3 lingurite
-          Soia cuburi – 200 g
-          Fasole boabe conserva – 200 g
-          Ceapa – 1 buc
-          Ardei – 1 buc
-          Salata – 300 g
-          Parmezan – 100 g
-          Smantana de gatit – 100 ml
-          Sare, piper, cimbru
           

Intr-o cratita generoasa am pus apa la fiert iar cand aceasta a inceput sa clocoteasca am adaugat cuburile de soia, sare, cimbru si putin piper, am dat focul incet si le-am lasat sa fiarba circa 25 de minute.












Am taiat ceapa si ardeiul julien, salata fasii si am amestecat o un sfert din sosul de rosii cu cel de siracha pana cand am obtinut gustul iute pe care mi-l doream. Din lipsa de timp am cumparat “de-a gata” tortilla si fasolea boabe gatita. Cand soia a fost gatita am lasat-o la scurs cateva minute intr-o strecuratoare iar apoi am taiat cuburile in fasii de circa un centimetru grosime. Intr-un wok (poate sa fie si o tigaie incapatoare) am pus putin ulei si am prajit cateva minute fasiile e soia. Apoi am adaugat ceapa si ardeiul si am tinut amestecul pe foc pana cand legumele s-au facut “al dente”.
  




            Am uns o tortilla cu sos de rosii si apoi am adaugat o lingura de boabe de fasole. A urmat soia inpreuna cu legumele, o “ploaie” de parmezan, putina salata, o lingurita de sos iute si una de smantana de gatit. Am impachetat totul in tortilla si ne-am bucurat de un mic dejun satios si plin de arome.









Bafta si inspiratie!

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Supa crema de usturoi

Tagliatele cu creveti

Meniu 4 Saptamana Mare