Burrito vegetal
Ola! Si bine te-am regasit!
Tare s-a mai amuzat “Mini Me” cand a aflat ca in limba
spaniola cuvantul “burrito” inseamna… “magarus”. Acest preparat nu are doar un
nume interesant ci reprezinta si o mare varietate de retete ce poarta acest
nume. Cateva ingrediente sunt comune in toate retetele: lipia, legumele si sosul
iute. Ca urmare azi am hotarat sa fac un burrito in care sa inlocuiesc carnea
cu bucati de soia.
Ingrediente:
-
Tortilla – 4 buc
-
Sos de rosii – 200g
-
Sos Siracha – 3 lingurite
-
Soia cuburi – 200 g
-
Fasole boabe
conserva – 200 g
-
Ceapa – 1 buc
-
Ardei – 1 buc
-
Salata – 300 g
-
Parmezan – 100 g
-
Smantana de gatit –
100 ml
-
Sare, piper, cimbru
Intr-o cratita generoasa am pus apa la fiert iar cand
aceasta a inceput sa clocoteasca am adaugat cuburile de soia, sare, cimbru si
putin piper, am dat focul incet si le-am lasat sa fiarba circa 25 de minute.
Am taiat ceapa si ardeiul julien, salata fasii si am
amestecat o un sfert din sosul de rosii cu cel de siracha pana cand am obtinut
gustul iute pe care mi-l doream. Din lipsa de timp am cumparat “de-a gata”
tortilla si fasolea boabe gatita. Cand soia a fost gatita am lasat-o la scurs cateva minute
intr-o strecuratoare iar apoi am taiat cuburile in fasii de circa un centimetru
grosime. Intr-un wok (poate sa fie si o tigaie incapatoare) am pus putin ulei
si am prajit cateva minute fasiile e soia. Apoi am adaugat ceapa si ardeiul si
am tinut amestecul pe foc pana cand legumele s-au facut “al dente”.
Am uns o tortilla cu sos de rosii si
apoi am adaugat o lingura de boabe de fasole. A urmat soia inpreuna cu
legumele, o “ploaie” de parmezan, putina salata, o lingurita de sos iute si una
de smantana de gatit. Am impachetat totul in tortilla si ne-am bucurat de un
mic dejun satios si plin de arome.
Bafta si
inspiratie!
Comentarii
Trimiteți un comentariu