Musaca de cartofi
Ola! Si bine te-am regasit!
‘Musaca” reprezinta o mancare ce se regaseste in diferite
forme in bucataria tarilor din Balcani si Orientul indepartat. Numele provine din limba araba (“servit rece”) insa in gastronomia romaneasca gasim
mai mult versiunea greceasca a acestei retete (chiar daca vinetele au fost
inlocuite de cartofi fierti). Traditional musacaua este formata din straturi de
carne, cartof, sos alb sau de branza ce se pun alternati intr-o tava adanca. Dupa
coacere, mancarea se serveste sub forma unor bucati mari ce permit observarea
alternantei straturilor ce o compun.
Ingrediente:
-
Carne de porc tocata
– 800 g
-
Cartofi – 1 kg
-
Capa – 1 buc
-
Ardei gras – 1 buc
-
Pasta de rosii – 2 linguri
-
Cascaval – 100 g
-
Smantana – 100 ml
-
Ou – 1 buc
-
Ulei – 3 – 4 linguri
-
Marar – 1 lingura
-
Patrunjel – 1 lingura
-
Sare, piper
Intre timp am incins cuptorul, am scurs cartofii de apa,
i-am curatat si i-am taiat rondele. Dupa ce s-a racit, in amestecul cu carne am
adaugat oul crud,pasta de rosii si o lingura de smantana. Am omogenizat continutul
impreuna cu mararul si patrunjelul tocate fin.
Pentru coacere am ales un vas de sticla termorezistenta
pe care l-am uns cu putin ulei. Apoi am alternat straturile de cartofi si carne
iar la final am acoperit totul cu smantana si cascaval ras. Musacaua s-a
desavarsit in cuptorul incins la 200 grade Celsius cam in 20 – 25 minute. Aromele
imbietoare si imaginea irezistibila au facut ca primele imbucaturi de mancare
sa se faca la temperatura maxima suportata de catre papilele gustative in asa
numita “lingura perfecta”.
Bafta si
inspiratie!
Comentarii
Trimiteți un comentariu